Update: EOI

jdeheijNew Zealand 2014Leave a Comment

Photo 25-04-16, 13 08 10

De wind waait door de bomen….nee, het is nog geen Sinterklaas. Al voelt het vandaag wel een beetje zo. Het is bewolkt en er waait een harde wind vandaag en heb ik net een heerlijk kopje thee op met taai taai 🙂 (nog een cadeautje van me ouders).

Hier wordt het langszaam winter. Gister een vriendin bezocht in Omaha beach (een uurtje ten noorden van Auckland). Het was een mooie dag. 20 graden en typisch Auckland weer. Dat betekent zon, regen, zon, regen, zon, regen. Geen put aan vast te knopen dus, maar wel lekker gewandeld en geluncht.

 

Chilling at Omaha Beach #loveit

Een foto die is geplaatst door Jessica de Heij (@jdeheij) op

Ondertussen ga het hier verder goed, hoor. Ik ben momenteel hard op zoek naar werk en terwijl ik dit schrijf, log ik gelijk even in bij de immigratie website om te checken hoe het zit met mijn EOI. En ja, hoor mijn EOI is goed gekeurd!! Woehhoeee!!

Ok, zal ik even uitleggen. De EOI is de Expression Of Interest. Dit 40-pagina’s tellend formulier moet je invullen om in aanmerking te komen voor residency. En nu dit is goedgekeurd, krijg ik een uitnodiging om mijn residency aan te vragen. In je EOI wil de immigratie alles van je weten, je achtergrond, je familie, je werk achtergrond, en of je geen illigale dingen hebt gedaan etc.

Dus nu kan ik mijn residence aanvragen, maar ja dat betekent wel dat ik eerst $2,500 NZD bij elkaar moet schrapen. Dus nog even niet naar Nederland, maar dat hoop ik wel dit jaar te doen.

See you soon 🙂

0 comments