Paspoort drama

jdeheijVoorbereidingLeave a Comment

hamelinbay

Het paspoort. Voor iedere reiziger een essentieel onderdeel tijdens het reizen en op de een of andere manier deel je je er je lief en leed mee. Door dit stukje papier is heb je mogelijkheden om nieuwe landen te ontdekken, avonturen te beleven, mensen te ontmoeten. Er gaan letterlijk werelden voor je open. Maar ook het nodige leed. Wie kent niet het leed, dat visa’s heet.

Passport

Voor zo’n mooie stempel, gaat er veel drama aan vooraf zoals China waar we zelfs een nepvliegticket moesten vervaardigen voor dat ene stempeltje, of voor het visum van mongolie waar we midden in de middle of nowhere terechtkwamen in een dorpje waar niemand engels sprak en zo kan ik nog wel even doorgaan. Met al die avonturen heb ik nu een paspoort waar ik trots op mag zijn, met allemaal mooie stempels en dan heb je je paspoort helemaal vol en dan?

Dan komt er ook een tijd om weer afscheid te nemen van alle avonturen die je hebt beleeft. Er komt een tijd dat je paspoort vervangen moet worden en die tijd is gekomen. Ik heb mijn nieuwe paspoort opgehaald en me oude paspoort, die bewaar ik om nog terug te denken aan alle avonturen die ik beleeft heb en in me nieuw paspoort komen al mijn nieuwe avonturen.

Nog een paar maandjes en dan begint mijn nieuwe avontuur. Australie! Weer een droom die werkelijkheid wordt en ik kan niet wachten tot mijn nieuwe stempel erin staat en ik uitkijk op de harbour bridge van Sydney…..

0 comments