How to survive the Auckland cold

jdeheijNew Zealand 2014Leave a Comment

19006533292_da707a4a25_z
[:en]In Holland it’s been the longest day in the year. In New Zealand, the exact opposite. So we are heading to summer. Yesss! Allright winter isn’t like in Holland, but still..

Warme trui...brrrr koud

Warm sweater and warm blanket…brrrr cold

Around average it’s about 16 degrees. So I don’t complain, but this week it was cold!! Brrrr!! Last week it was 3 degrees in Auckland in the morning. winterThat’s not the worst thing. The worst thing is that most houses don’t have any insulation or central heating. A lot of houses have heatpumps, but not the 100 year old house I’m living in.

In the evening I have my heater on and then it’s fine but not in the morning when I have to get out of bed and when it’s outside 3 degrees and there is hardly any insulation.

Atleast I’m happy I’m not living in Twizel. Where it was -22 degrees last week! Let’s hope summer is coming soon 🙂

This is what one of my russian friends on Facebook wrote:

marina[:nl] In Nederland is de langste dag geweest en wij hebben hier de kortste dag gehad. Dat betekent dat we hier naar de zomer gaan. Jeeeh! Oke de winter is hier niet wat we kennen in Nederland.

Warme trui...brrrr koud

Warme trui en deken…brrrr koud

Gemiddeld is hier overdag rond de 16 graden. Dus ik moet niet klagen, maar van de week was het toch koud!! Brrr!! Afgelopen week was het hier in Auckland 3 graden in de morgen. winterOp zich is het dat niet al te erg. Maar het ergste is, is dat de meeste huizen slechte tot geen isolatie hebben. Veel huizen hebben wel zogenaamde “heatpumps”, maar ik woon in een huis dat meer dan honderd jaar oud is, dus geen isolatie en geen “heatpump”. Het enige wat ik heb is een klein kacheltje.

S’-avonds is dat goed uit te houden maar ‘s-ochtends uit bed komen is een drama. Vooral als het dan buiten rond de 3 a 5 graden is.

De meeste kiwi’s maakt het allemaal niet uit. Ik zie sommige met korte broek en slippers lopen, zelfs bij 3 of 5 graden!! Haha.

Nou ben in ieder geval blij dat ik niet in Twizel woon, daar was het van de week gewoon -22 graden! Nou hopen dat de zomer snel komt 🙂

Dit is wat een van mijn russische vrienden of Facebook schreef:

marina[:]

0 comments