Fietsen in een stad met vulkanen

jdeheijLife in New ZealandLeave a Comment

leisure-cyclist-on-beach-road-cycleway

Ondertussen staat me fiets al een halfjaar stil. Het is bijna zomer en dus tijd om daar iets aan te doen. Morgen maar eens op zoek naar een fietsen maker. Ja, alweer een halfjaar niet gefietst. Vervoer werkt hier net even wat anders dan in Nederland. Openbaar vervoer hier in Auckland is hier drama.

Toen ik net begon te werken in Howick (Oost Auckland), hier 20 km vandaan, pakte ik de bus. De koste me elke dag 2 uur heen en 2 uur terug rijden, dus dat had ik snel afgeleerd. De auto is hier de manier om rond te komen. Wel even wat anders dan in Amsterdam, waar ik elke dag naar mijn werk kon fietsen. Elke dag genoot ik van die 20 minuten langs de grachten.

Maar hier komt er ook langszaam beweging in. Je ziet steeds meer fietsers. Vooral racefietsen, maar het zijn fietsen dus dat is een hele vooruitgang. De Auckland Council (gemeente) is ook hard bezig. Je ziet overal fietspaden opduiken zoals je misschien wel hebt gezien op mijn instagram account en daar wordt deze Dutchie erg blij van. 🙂

Ook nog eens met afscheiding! Dus dat is helemaal top, want soms ligt er wel een fietsstrook maar dan wordt het vooral door auto’s gebruikt om te parkeren. *zucht*
Enige conditie is hier wel aan te raden want veel van de wegen zijn super stijl, het is gewoon even strategisch je route uit kiezen en dan komt het wel goed.

Volgende week verhuis ik ieder geval naar de North Shore. Bayswater om precies te zijn en daar is het heerlijk plat dus kan ik eindelijk mijn boodschappen op de fiets doen. Dit was tot nu toe onmogelijk omdat ik momenteel op een heuvel woon, dus dat fietsen moet helemaal goed komen.

Nou nu nog hopen dat ze ook het openbaar vervoer verbeteren en dan komt het helemaal goed met deze stad. 🙂

0 comments