Change of PlansChange of Plans

jdeheijVoorbereiding1 Comment

nz-e1316975037546

Reizen betekent je altijd maar aanpassen. Aanpassen aan je reisplannen, aanpassen op je omgeving. Niet voor iedereen altijd even gemakkelijk, vooral voor een controlfreak, zoals ik.“Ja, ik geef het eindelijk toe:”Ik ben een controlfreak”. Ik heb graag alle touwtjes in handen, maar dat kan helaas niet altijd en soms is dat maar goed ook. Anders was ik nooit in Calcuttabeland. Naar mijn mening toch wel een van de mooiste steden waar ik in India ben geweest. Veel armoede, maar ook veel geschiedenis.

Ook het aanpassen van omgeving gaat niet altijd gemakkelijk. Een westerse toilet kan soms een beademing zijn, hoor!

Backupplan

Ook nu gaat niet alles volgens de planning zoals ik wil. De planning was om 15 december te vliegen naar Australie en dan 6 maanden stage te lopen in Sydney en daarna een minor te volgen in Melbourne. Het zat echter allemaal niet mee. Het visa, daar heb ik de nodige kopzorgen over gehad en wat blijkt, ook niet voor niks. Doordat ik al eerder een Working Holiday visum aangevraagd had, was ik aangewezen op het toeristenvisum maar helaas krijg ik maar 3 maanden. Niet lang genoeg dus, om mijn stage te lopen…..

Nadat het slechte nieuws kwam, heb ik niet lang nagedacht. Waarom niet naar Nieuw Zeeland? Dit land staat heel lang erg hoop op mijn lijstje. Het was natuurlijk geen Sydney, maar Nieuw Zeeland. Hoe cool is dat? Dus visa aangevraagd (voor Nieuw Zeeland kon ik wel gewoon een Working Holiday visum aanvragen) en binnen een paar dagen had ik hem en ga ik naar Auckland!!

Oke, ik moet nog wel even een stagebedrijf vinden, maar ik ga ervan uit dat dit helemaal goed gaat komen. Anders kan ik daar ook gewoon een beetje gaan werken. Ondertussen ben ik me toch een beetje aan het inlezen en toen ik dit filmpje opeens tegenkwam:

De Nevis. In dit filmpje wordt gesproken over de grootste schommel ter wereld maar zij staan bekend om de bungeejumps. Een van de mooiste bungeejumps ter wereld. In 2009 heb ik in Australie rondgereisd en hoorde veel verhalen over de Nevis Bungy en je leeft maar 1 keer toch?

Traveling means adjusting. Adjust to your travelplans, adjust to your environment. Not everyone does that so easily, especially for me, the controlfreak:”Yeah, I’ll finally admit it. I am a controlfreak” I love to know what’s going on but unfortantly that’s not always possible and sometimes you just gotta go with the flow. Otherwise I never ended up in Calcutta. If you ask me, one of the most beautiful cities in India. A lot of poverty but also a lot of history.

Also adjusting to the evironment is a part of travelling. Like this toilet. Damm I missed a western toilet back then.

Backupplan

Even now it doesn’t go like the way I want it to go. My plan was to fly on the 15th of december to Australia. To do a 6 month internship in Sydney and after that do a minor in Melbourne but that didn’t happen. Arranging the visa was hell! Because I’ve applied for a working holiday visa before I couldn’t enter Australia on a working holiday visa and for the tourist visa I only got 3 months……….

After I got the response from the Australian embassy, I made a decision. Why not to New Zealand? An amazing country and was always one of my dreams. Offcourse it’s no Sydney, but New Zealand. How cool is that? So I applied for my visa (for New Zealand I could just apply for a Working Holiday Visa) and within a few days I got it. I’m going to Auckland!! Woehoeoee!!

Ok, first I have to arrange a internship organisation, but that’s going to be allright and in the meanwhile I can read all about New Zealand. Like this movie, I came across:

De Nevis. In this little movie they talk about the biggest swing in the world but they are known for their bungeejumps. One of the most beautiful ones in the world. In 2009 when I travelled in Australia I heard a lot of stories about de Nevis Bungy and you only live once, right?

0 comments

Trackbacks

  1. […] me, this is the hard part. Some visa’s are really easy to get but others are like nightmares, like in Australia last year, or in Russia or China. Trust me, i’ve been there! haha, but once you got them you already […]